– Beslutet fattades väldigt sent igår natt, säger programföretaget Episervers vd Martin Henricson när CS når honom per telefon för att kommentera det faktum att bolaget hoppade av börsnoteringen i sista stund efter en långvarig diskussion mellan aktieägare, rådgivare och styrelsen.

Processen inför börsnoteringen hade gått bra och aktieboken var fulltecknad redan förra veckan, förklarar Martin Henricson, däremot väntade man på ytterligare order i början av denna vecka vilket skulle ge en övertecknad aktiebok.

– Efter midsommarhelgen rådde allmän turbulens på marknaden med mycket dåliga internationella händelser. Allt som allt är marknadsläget alldeles för ansträngt, säger han och tillägget att turbulensen fick till följd att flertalet av investerare som tänkt lägga order denna vecka, slutligen inte gjorde det.

– Slutresultatet blev att aktien inte blev tillräckligt övertecknad, summerar Martin Henricson.

I dagsläget är noteringen avblåst, men möjligheten finns att börsnoteringsplanerna återupptas till hösten. För trots dagens beslut har intresset för aktien varit ”jättestort” och Episerver visar såväl bra tillväxt som god lönsamhet.

Utöver marknadsläget, finns det någon intern faktor bakom avhoppet?
– Nej, det är endast den genuina osäkerheten på marknaden som påverkade beslutet.