Affären gäller cirka 2 000 anställda på Åhlénsgruppen och innebär att Google Apps ersätter en tidigare lösning byggd på Novell Groupwise.

Konsultbolaget DGC kommer att sköta övergången och utrullningsarbetet. Dessutom tar bolaget hand om support, administration och kontohantering för samtliga användare. Förutom Åhlénsvaruhusen omfattas butikskedjorna Kicks och Lagerhaus av affären.

För Google och DGC är affären ett riktigt genombrott. Åhlénsgruppen blir, med sina 2 000 användare, en av Googles största företagskunder på den svenska marknaden. Det säger Mattias Wiklund, försäljningschef på DGC.

– Det är många kunder i retail som är väldigt intresserade av Google Apps. Framförallt då Googles tjänster kostar ungefär en femtedel av en Microsoft-plattform, säger han till IT24.

– Dessutom har de ofta mycket ung personal som har lätt att lära sig nytt och som är beredda att ändra sitt arbetssätt, fortsätter Mattias Wiklund.

Är det här er största Googleaffär hittills?
– Ja, det är det.

Varken Google eller DGC vill uppge något värde på avtalet.

– Vi har under en lång period utvärderat flera traditionella alternativ till en ny samarbetsplattform men då de inte var lika kostnadseffektiva
landade valet på Google Apps. En avgörande faktor förutom kostnadsbilden var funktionalitet som exempelvis mobilitet och accessmöjligheterna, dokumentdelning, språkstödet samt den generösa lagringskapaciteten, lyder kommentaren från Martin Thell,cio på Åhlénsgruppen.

Du följer väl IT24 på Twitter? Vi finns på twitter.com/IT24se