Det är tillverkaren Koziol som har valt att döpa en av sina äggkoppar till Eipott. Apple tyckte dock att det tyska ordet påminde alltför mycket om Ipod och har därför sedan början av 2009 försökt att hindra produktionen av äggkoppen. Efter tre försök lyckades Apple till slut få fram en dom om att produkten inte får säljas under namnet Eipott.

Det var efter att Apple vänt sig till en domstol i Hamburg som bolaget fick sin vilja igenom. Rätten i Hamburg konstaterade att Eipott var en kul idé, men inte tillräckligt egen idé för att skyddas av begreppet konstnärlig frihet. Utan på grund av den uppenbara fonetiska likheten och det faktum att det fanns en sannolikhet att begreppen kunde blandas ihop så gav de bassning till Koziol, ett företag som själva kallar sig ”happiness factory” och använder slogans som “better design to get a bigger smile”.

Domen innebär att Koziol riskerar böter på 250 000 euro om de fortsätter sälja äggkoppen under det namnet. Däremot har de fortfarande möjligheten att hitta på ett nytt namn.

Apple har föga förvånande valt att inte kommentera ärendet.