Marcus Gullberg, marknadsansvarig för Application Platform på Microsoft, var en av dem som genomförde tävlingen och han är väldigt nöjd och överraskad över det stora intresset.

– Vi är ett gäng på Microsoft som har kört Vätternrundan ett antal år och kände att vi ville prova något nytt. Vi bestämde oss för att köra Stockholm Triathlon tillsammans med användarföreningen för SQL Server. Det visade sig att gensvaret var enormt och många ville vara med och köra, säger han.

Bland de deltagande Microsoftarna var det skilda erfarenheter och ambitionsnivåer. Oväntat många som aldrig hade testat triathlon var med, men det fanns även de som hade riktigt framskjutna placeringar. Malin Annebäck kom in på en fjärde plats i klassen Olympisk distans, motion damer och Sverker Norlander slutade sexa i klassen Herr olympisk.

Tävlingen lockade även Microsoftare från andra länder.

– När vi informerade internt visade det sig att det fanns många inom Microsoft som gillade Triathlon, så vi hade deltagare från USA, Kanada och Norge med i Stockholm. Totalt var vi 35 personer som fullföljde loppet, säger Marcus Gullberg.