Sony Ericsson rapporterar i dag om ett resultat före skatt på 62 miljoner euro för det tredje kvartalet. Detta att jämföra med en förlust på 199 miljoner euro motsvarande period förra året.

Försäljningen uppgick till 1603 miljoner euro, att jämföra med 1619 miljoner.

Vd Bert Nordberg kommenterar rapporten:

– Vårt tredje kvartal i rad med lönsamt resultat visar att Sony Ericsson verksamhet har stabiliserats. Vår strategi att fokusera på smartphone-segmentet har varit en framgång och detta område står nu för mer än 50 procent av vår totala försäljning.

– Under kvartalet lanserade vi våra Android-baserade Xperia-modeller på nya marknader som Kina och USA och det är vår ambition att bli nummer ett globalt bland leverantörer av Android-plattformen.

Trots vinsten var resultatet något svagare än vad marknaden förväntat sig. Analytikerna hade väntat sig ett resultat på 69,8 miljoner euro, enligt en sammanställning från SME direkt.

Sony Ericsson skeppade 10,4 miljoner enheter under kvartalet. Detta är en minskning jämfört med tredje kvartalet förra året då siffran 14,1 miljoner. Men bolaget tjänar allt mer per telefon. Genomsnittspriset har gått upp kraftigt och ligger nu på 154 euro jämfört med 114 för ett år sedan.