När HiQ i dag rapporterar om en vinstökning på 60 procent under tredje kvartalet så är det den senaste i raden av starka rapporten från it-konsultbolagen den här hösten.

För vd:n Lars Stugemo är branschens övertygande rapporter inte förvånande.

– Det här är en välskött bransch. Vi har lärt oss att vara noggranna, det gjorde vi redan under förra lågkonjunkturen, 2001-2002. Den gången gick branschen in i lågkonjunkturen med svaga bolag utan marginaler, nu har vi lärt oss att vara effektiva.

Själv kan Lars Stugemo ståta med en rörelsemarginal på 14 procent för tredje kvartalet för hans HiQ, vilket torde vara den starkaste marginalen bland de noterade konsultbolagen. Aktiekursen stiger kraftigt som en reaktion på rapporten och var vid 12-tiden upp med sex procent.

När det gäller it-konsultbranschen är det tydligt att de geografiska skillnaderna är stora just nu. Göteborg trummar på, som en följd av en fordonsindustri som repat mod. Skåne är tufft, som en följd av att telekomindustrin håller hårt i slantarna. Detta går igen också i HiQs rapport.

– Göteborg är det som växer starkast hos oss just nu, säger Lars Stugemo. Trots att marknaden var dålig där förra året så flyttade vi fram positionerna och det drar vi nytta av nu. Vi sökte nya branscher men försökte också vara lojala mot befintliga kunder i fordonssektorn. Det är ingen särskilt bra idé som it-konsultbolag att lämna kunder som har det tufft i sticket.

Kan man säga att Skåne befinner sig i dag där Göteborg var för ett år sedan?
– Lite grann kan man säga att det är så. Marknaden där är tuffare. Samtidigt gör vårt team där ett bra jobb och vi rekryterar också i Skåne.

När det gäller branscher säger Lars Stugemo att det är finans, handel, industri och fordon som går starkast just nu.

I kvartalsrapporten talar Lars Stugemo om att HiQ nu intensifierar rekryteringen av nya it-konsulter. Vid utgången av perioden hade bolaget 1082 medarbetare att jämföra med 1014 medarbetare för ett år sedan.

– Vi har ett behov av att växa på alla orter i koncernen, säger han.

Börjar det bli svårt att hitta rätt folk nu?
– Jag har varit med i den här branschen sedan mitten på 90-talet och det har alltid varit svårt att hitta rätt folk, jag kan inte säga att det är lättare eller svårare nu.

HiQ håller också tentaklerna ute för att hitta nya bolag att förvärva.

– Vi har en aktiv förvärvsstrategi, där vi letar efter välskötta bolag som kan ge en ny kundportfölj, ny kompetens eller en ny geografisk marknad. Traditionellt har vi förvärvat bolag i storleksordningen 30-60 personer.

– Det rör på sig mer i dag. Det är fler bolag som hör av sig i dag än för ett år sedan. Under en lågkonjunktur är det många som väntar och ser om man kan få ut mer för sitt bolag.