IK Investment Partners, ett europeiskt private equity-bolag, köper Episerver Group AB från de tidigare ägarna Amadeus Capital, Martin Bjäringer, Monterro Holdings, Northzone Ventures, Mikael Runhem med familj samt anställda.

Hur de finansiella villkoren i affären ser ut har parterna inte gått ut med. I samband med börsnoteringen som aviserades i somras värderades bolaget till mellan 630 och 727 miljoner kronor.

– Till i dag har Episervers verksamhet, med starkt stöd av sina ägare, vuxit betydligt både geografiskt och produktmässigt. För bolagets fortsatta tillväxt anser vi att det här är rätt tillfälle att fortsätta med en ny stark ägare som IK, skriver Peter Larsson styrelseordförande för Episerver, i en kommentar om de nya ägarna.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med ledningen och bolagets kvalificerade medarbetare kan skapa ytterligare organisk tillväxt i såväl Sverige som internationellt och därmed positionera bolaget för att aktivt kunna delta i den framtida konsolideringen av branschen, kommenterar Helena Stjernholm, Partner på IK.

IT24 har tidigare skrivit om Episervers börsplaner. Bolaget skulle enligt den ursprungliga planen ha börsnoterats i somras, men oroligheter på finansmarknaden fick bolaget att skjuta börsplanerna på framtiden.

Läs mer om planerna för Episerver här.