Malmöbaserade TAT, The Astonishing Tribe, är ett av Sveriges just nu mest omtalade teknikföretag. Bolaget utvecklar gränssnitt för mobila enheter, med bland andra Google, Samsung, Sony Ericsson och Fujitsu som kunder.

TAT pekas ofta ut som högintressant för både riskkapitalister och större aktörer på förvärvsstigen. Men vid ett seminarium under tisdagen, arrangerat av analysföretaget Redeye, avslöjade vd Charlotta Falvin att TAT stod i startgroparna för en börsnotering redan i våras. Planerna skrinlades dock i sista stund.

– Vi hade avancerade planer i våras och var nära att göra det officiellt. Det var drivet av olika faktorer. Bland annat kikade vi på en del små förvärv som vi behövde pengar till, säger Charlotta Falvin till IT24.

– Förvärven blev av olika skäl inte aktuella, och aktiemarknaden blev inte så ljus i våras som man väntat sig, fortsätter hon.


TAT, med vd Charlotta Falvin, var nära en börsnotering i våras.

Beslutet togs i samma veva som Episerver, ännu ett hajpat svenskt it-företag, valde att avbryta sin börsnotering.

Klart är dock att TAT fortfarande har börsen som ett tänkbart mål, även om det kan ta lite längre tid än väntat.

– De planerna ligger i kylen, inte i frysen. Det är absolut en väg för bolaget, säger Charlotta Falvin.

TAT, som står för The Astonishing Tribe, grundades 2002 och har idag runt 165 anställda. Omsättningen år 2009 låg på drygt 150 miljoner kronor, med ett mål på 175 miljoner för år 2010.

Kanske mest känt är bolaget för att ha designat stora delar av gränssnittet till Googles operativsystem Android. Andra kunder är mobiltillverkare som Motorola och Samsung.

TAT har även designat Spotifyapplikationen till operativsystemet Symbian och en Android-version av beslutsstödet Qlikview från Qliktech. Nyligen öppnade bolaget kontor i Japan.

Fakta

Resan från liten designbyrå till etablerad aktör på mobilmarknaden har gått fort för TAT, som grundades så sent som 2002. Charlotta Falvin är mån om att hålla liv i företagets entreprenörsanda, även om det kanske rimmar illa med börsplanerna:

- Jag vill verkligen behålla den lilla strukturen, även om vi är för stora för det egentligen. Ju längre vi kan tro att vi är 35 medarbetare desto bättre.

Som förebild har hon den gamla arbetsgivaren Axis, där hon numera sitter i styrelsen:

- Grundarna i det bolaget var otroligt duktiga på att driva en kultur, sätta tydliga värderingar och fortsätta arbeta i företaget. Eller se på Google, de klarar också av att behålla en väldigt speciell kultur utan storföretagskänsla. Så länge vi inte närmar oss den storleken så ska det gå för oss också, säger Charlotta Falvin.