Umeåbaserade Nordic River utvecklar webbtjänsten Textflow för professionell ordbehandling. Produkten säljs som en tjänst till företag.

– Vi har byggt upp ett enkelt system för att spåra och granska förändringar i ett dokumentflöde. Detta för att kunna samla in feedback och synpunkter i ett dokument och sammanställa detta, säger vd:n och grundaren Tomer Shalit.

Nu får Nordic River tunga tillskott när hajpade Malmöbolaget Tats grundare Hampus Jakobsson och Projektplatsens, numera Project Place, grundare Magnus Ingvarsson går in med riskkapital i bolaget.

Hampus Jakobsson går också in som styrelseledamot och Magnus Ingvarsson som rådgivare. Vd:n Tomer Shalit är entusiastisk inför de nya delägarna.

– För verksamheten blir det här ett riktigt lyft. Att få in riskkapital är okej, men det har vi fått tidigare. Men det finns inte många i Sverige med den erfarenhet som de två har inom software as a service. Om du hade frågat mig vem i landet jag helst skulle vilja ha in i bolaget så är det de två.

kompanjoner

Nya kompanjoner. Hampus Jakobsson, Tomer Shalit och Magnus Ingvarsson.

Tomer Shalit vill inte säga exakt hur mycket Hampus Jakobsson och Magnus Ingvarsson går in med – men bolaget ska göra en nyemission på ett antal miljoner kronor.

Hittills har Nordic River dels fått offentligt sådd-kapital och dels finansiering från Polarbrödsfamiljens riskkapitalbolag Polarrenen. Bolaget har sju anställda. Eftersom bolaget precis kommit igång med försäljningen finns inga omsättningssiffror.

I dag är Nordic River tämligen okända i Sverige. Däremot har de sedan starten 2007 hunnit bygga upp en kundbas främst bland advokat- och juristfirmor i USA. Nu ska de dock försöka göra en satsning i Sverige.

– Egentligen vill man ju först och främst ha svenska kunder i det här tidiga skedet. Man vill kunna ”sitta i knäet” på kunderna och förbättra produkten. Men så har det inte blivit. Nästan all vår trafik kommer från USA i dag.