Anna Mossberg rekryterades från Teliasonera till Bahnhof i våras, i samband med att företagets grundare Jon Karlung lämnade vd-posten.

Hon tillträdde i oktober. Men nu, bara tre månader senare, får hon sparken. Efterträdaren blir Klas Westholm, som varit ansvarig för att bygga upp operatörens stadsnätsverksamhet.

– Det blev en kulturkrock mellan det stora bolaget och Bahnhofs entreprenörsinriktade kultur, säger Jon Karlung, tidigare vd och nu styrelseordförande i bolaget.

Har det funnits en konflikt mellan er och Anna Mossberg?
– Nej, inte på det sättet. Det handlar mer om företagets modell.
Personligen kom jag bra överens med Anna.

Klas Westholm ska tillträda senast den 1 februari nästa år. Tills dess är Jon Karlung arbetande styrelseordförande. Anna Mossberg lämnar företaget omedelbart.

– Vi slängde ut mycket med badvattnet. Entreprenörsandan är själen i Bahnhof. För att ta det vidare krävs att man har det i ryggmärgen, fortsätter Jon Karlung.

(Uppdaterad) Anna Mossberg säger till IT24 att hon inte tycker styrelsen och hon själv haft samma bild av hur bolaget borde utvecklas.

– När jag startade var styrelsens inriktning att Bahnhof skulle växa och ta en del strukturella kliv. Den strategin har inte legat fast, och då är det bättre både för bolaget och för mig att vi går åt skilda håll.

– Uppdraget visade sig inte vara det som jag blev rekryterad för, fortsätter hon.

Anna Mossberg betonar att det inte finns något ont blod mellan henne själv och Bahnhof.

– Jag önskar verkligen företaget lycka till, säger hon.

Vad ska du göra nu?
– Det har jag ingen aning om. Först ska jag ta julledigt.

Innan Bahnhof var Anna Mossberg affärsområdeschef på Teliasonera International Carrier. Tidigare har hon haft en rad tunga uppdrag inom Teliakoncernen.