Miljardären Paul Allen ändrade i sista stund sin stämningsansökan om patentintrång som riktas mot elva stora bolag.

Det är the Seattle Times som fått tag på den inlämnade stämningen där det framgår att Paul Allens bolag Invernal Research bland annat lyfter fram operativet Android, Itunes App Store och Facebooks like-knapp som möjliga patentintrång.

Stämningsansökan riktas mot elva bolag: AOL, Apple, Ebay, Facebook, Google, Netflix, Office Depot, Officemax, Staples, Yahoo och Youtube. De anklagas för att ha gjort intrång på fyra patent som utvecklades av Internal Research, Paul Allens forskningsbolag som grundades 1992.

Google anklagas bland annat för att bryta mot patent 6 034 652 genom att "göra, använda, sälja, distribuera och uppmuntra kunder att använda enheter som använder operativsystemet Android och associerad mjukvara som textmeddelanden, Google Talk, Google Voice och Googles kalender". Android bryter enligt Invernal även mot patent 6 788 314.

Förutom Facebooks like-knapp anser Invernal att även Facebooks News feed bygger på patentintrång.

Apples stäms för Itunes music store, App Store och Apple TV.

Den 10 december meddelade en domare i Seattle att Paul Allens stämningsansökan var för otydlig och behövde förtydligas. Sista datum att lämna in en uppdaterad version var den 28 december, vilket också blev den dagen som de nya dokumenten lämnades in.

Källa: IDG News