Daniel Maurer har arbetat på Episerver i mer än tio år, nu senast som försäljningschef. Han är även ansvarig för bolagets pågående USA-etablering.

Orsaken till att han lämnar är ett nytt jobb. I mars börjar han som vd på ett annat svenskt bolag, Netoptions, som bland annat ligger bakom produkten Bizwizard som används för e-postmarknadsföring.

– Jag har varit där i mer än tio år och det var läge att göra något nytt. Jag går från ett stort bolag med 160 anställa till ett mindre bolag, totalt 14 anställda i Stockholm och Göteborg, säger Daniel Maurer.

Under sommaren stoppade Episerver sin planerade börsnotering. Kort därefter valde ägarna istället att sälja av till riskkapitalbolaget IK Investment Partners.

Sedan dess har det funnits en oro för nedskärningar, men Daniel Maurer förnekar att Episervers nya ägare har planer på en bantningskur.

– Det stämmer inte, snarare tvärtom. Det är en ganska stor expansion som ska ske under 2011. Det finns ingen anledning att göra nedskärningar, Episerver är ett tillväxtbolag som har vuxit ända sedan
starten, säger Daniel Maurer.