Webbpubliceringsbolaget Polopoly åker på en ny smäll när bolåneinstitutet SBAB väljer att ersätta Polopoly–plattformen och istället ta in en lösning från uppstickaren Sitevision.

– De ville ha en modernare plattform eftersom det blev väldigt kostsamt med den tidigare, säger Anders Korsvall, en av Sitevisions grundare om varför SBAB väljer att byta plattform.

Tidigare har prestigekunder som SVT och DN valt att överge det svenska bolagets produkter.

För Sitevision är avtalet med SBAB viktigt ur många aspekter.

– Det är en av våra största affärer hittills. Hela processen har dessutom gått väldigt snabbt, och det är ett bra tillfälle för oss att visa upp att man med ett modernt portalverktyg på väldigt kort tid kan skapa en webbplats som hanterar många olika funktioner, med mycket interaktivitet.

– Vi tycker dessutom att det är jättespännande eftersom det är en ny bransch med en aktör som SBAB, konstaterar Anders Korsvall.

SBAB är som sagt inte det första bolaget som byter ut Polopoly. I SVT- och DN-fallen var det Escenic och Episerver som tog över.

– Vi hoppas så klart att det blir fler affärer framöver, säger Anders Korsvall.

I SBABs kravspecifikation var det inte bara säkerhetslösningar och inloggning via e-legitimation som var viktiga krav. Det framgick också att man vill kunna koppla sociala medier som Facebook och Twitter till webbplatsen, med en möjlighet att blogga och kommentera innehållet.

– Sitevision matchar våra krav på säkerhet och fungerar bra med vårt sätt att jobba med webben, kommenterar Johan Sandberg, chef för it-utveckling på SBAB.