Från och med 1 april tar Qbranch över Datametrix outsourcingverksamhet med 46 anställda.

– Det här är det första förvärvet i Qbranchs 18-åriga historia. Vi har tidigare pratat om att vi är på väg till börsen. En av orsakerna är att få loss kapital för att göra den här typen av förvärv. Nu gick vi händelserna lite i förväg, säger Anders Harling, marknadschef på Qbranch.

Hur mycket förvärvet kostar Qbranch har parterna valt att inte gå ut med. Men att Tele2 nu gör sig av med Datametrix kommer inte som någon större överraskning. IT24 har tidigare skrivit om att Tele2 tar över Datametrix systemintegratörsverksamhet. Nu får alltså även outsourcingdelen nya ägare.

– Syftet med den här affären är att säkerställa en trygg fortsättning för Datametrix Outsourcings kunder och personal. Vi är övertygade om att Qbranch kommer att fortsätta att utveckla bolaget på bästa möjliga sätt, säger Fredrik Linton, förvärvsgeneral på Tele2.

Anders Harling lyfter fram Cdon, Tele2 och Transcom som viktiga kunder som följer med förvärvet.

– Vi kommer naturligtvis att se en tillväxt när vi får över de här duktiga personerna och kundavtalen, säger han.

Rent fysiskt blir det ingen sammanslagning än så länge, utan både Qbranch och Datametrix kommer att var kvar i sina tidigare lokaler på Lilla Essingen och Hägersten. I alla fall inledningsvis.

– De kommer fortsätta att bedriva sin verksamhet från sina lokaler och vi kommer att ha Qbranchpersonal på plats för att se till att övergången går smidigt, säger Anders Harling.