Det har spekulerats i att både Google och Facebook har varit intresserade av att köpa Skype. Men nu ser det alltså ut att bli Microsoft som öppnar plånboken istället.

Priset uppges ligga på 8,5 miljarder dollar om Skypes skulder räknas med. Det motsvarar drygt 50 miljarder kronor. Det innebär att det skulle bli det största förvärvet Microsoft har gjort under sin 36-åriga historia.

Överenskommelsen väntas offentliggöras redan under tisdagsmorgonen. Det uppger en källa som ska ha insyn i affären, enligt Wall Street Journal.

Ett uppköp av Skype skulle enligt tidningen ge Microsoft ett välkänt varumärke på internet under en period när företaget kämpar för att lyckas bättre på konsumentmarknaden.

Skype omsatte 860 miljoner dollar under förra året och gjorde en förlust på sju miljoner dollar. Företaget har även en långsiktig skuld på 686 miljoner dollar.

Skype ägs av investmentbolaget Silver Lake som bland annat består av Ebay och de båda grundarna av företaget, svensken Niklas Zennström och dansken Janus Friis.

Vare sig Microsoft eller Skype har kommenterat saken än.