Förutom jobbet som chef för webbprojekt på Cybercom driver Martin Edenström it-bloggen mkse.com. Tidigare drev han nyhetssajterna kickad.nu och what.se, som senare köptes upp av IDG och blev en del av IT24.

Nu lämnar han Cybercom för konsultbolaget Nansen, där han blir marknadschef och får en roll i ledningsgruppen. Nansen är specialiserat på Episerver-utveckling och står just nu inför en expansion ut i Europa.

- Nansen är ett riktigt specialistgäng som varit med i USA ända sedan Episerver drog igång där för ett år sedan. Nu ska vi göra samma resa i andra länder, säger Martin Edenström.

Det svenska publiceringssystemet Episerver omnämns ofta som en framgångssaga i it- entreprenörsvärlden. På sistone har dock motgångarna varit flera. I höstas tvingades Episerver avblåsa sin planerade börsnotering och såldes istället till riskkapitalbolaget IK Investment Partners. För ett par månader sedan tappade bolaget sin erfarne försäljningschef Daniel Maurer.

Har Episerver framtiden för sig?
- De har en enorm marknadsandel i Sverige. Om samma potential finns utomlands är precis det jag vill utforska, säger Martin Edenström.