IT24 har tidigare skrivit om Huaweis massiva tillväxt i Sverige och att bolaget nu har över 500 anställda i Sverige. Personer med insyn i Ericsson hävdar att Huawei har en medveten strategi att rekrytera kompetens från den svenska telekomjätten - och att de får företagshemligheter på köpet.

I dag rapporterar Sveriges Radio om att anställda på Huawei drabbats av hot, trakasserier och bestraffning av ledningen. Missförhållandena gäller säljbolaget, uppger ekoredaktionen.

Läget har varit spänt mellan Huawei och fackförbundet Unionen under lång tid, på grund av Huaweis ovilja att teckna kollektivavtal för sina anställda, enligt uppgifter från nyhetssajten Telekom Online.

– Public Humiliation – offentlig förnedring – ingick i verksamheten. Två säljare blev utskällda inför hela personalen för att de gick tidigt för att hämta på dagis. Chefen sa att de dagen efter skulle ha en Power Point klar som visade varför just de skulle få jobba kvar på företaget, säger en person till Dagens eko.

Huaweis Nordenchef James Chen håller inte med om bilden som målas upp och säger till Dagens eko att bara 15 personer av de totalt 500 anställda slutat senaste två och ett halvt åren.

Dock bekräftar fackförbundet Unionen problemen för Dagens eko och hävdar att problemen bottnar i en kulturkrock mellan det kinesiska och svenska sättet att leda företag.