Kinesiska telekombolaget Huawei har varit i stormens öga senaste tiden.

IT24 skrev i maj att bolaget retar gallfeber på Ericsson – då de etablerar sig i den svenska telekomjättens absoluta närhet och "knycker" kompetens därifrån.

Så sent som i går gick anställda och före detta anställda ut i Sveriges Radio och talade om att bolaget utsätter personalen för "hot och trakasserier".

Läget mellan Huawei och fackförbundet Unionen har varit spänt under lång tid, på grund av Huaweis ovilja att teckna kollektivavtal för sina anställda, enligt uppgifter från nyhetssajten Telekom Online.

Trots senaste veckans storm vill Huawei inte uppge hur bolaget ställer sig till fackets krav på kollektivavtal.

– Vi vill inte diskutera det just nu eftersom det pågår en intern diskussion och några andra besked har jag inte i dagsläget, svarar Huaweis kommunikationschef Daniel Edlund.

I den pågående konflikten mellan telekombolaget Huawei och fackförbundet Unionen angående de uppmärksammade arbetsförhållandena, är det starkaste kravet från facket att Huawei och ska skriva under kollektivavtal.

– Jag tänker inte kommentera de skriverierna ytterligare. Vi för en diskussion med Unionen och vi har även kommenterat de uppgifter som förekommit i Dagens Eko. Det har inte hänt något nytt sedan dess, säger Daniel Edlund.

I Sveriges Radio förnekar Huaweis Nordenchef James Chen den negativa bild som målats upp av företaget, och till Dagens Eko pekar han på att bara 15 personer av de totalt 500 anställda slutat de senaste två åren.