Det är inte bara Sony Ericsson som slår mynt av Nokias danska nedskärningar. Totalt handlar det om 950 av 1 000 anställda som tvingas lämna den finska mobiljätten.

För konsultbolagen i Skåne, som just nu är ute på rekryteringsjakt igen efter att ha haft ett par tunga år, är de tidigare Nokiaanställda också högvilt.

– De är absolut intressanta för oss, framför allt med tanke på deras telekomkompetens. Tittar man på de kunder vi har är det mycket teknisk kompetens som efterfrågas. Framför allt den typen av mjukvaruingenjörer, säger Niclas Feldt, Sogetis platschef i Lund.

Gör ni något aktivt för att locka över de tidigare Nokiaanställda?
– Dels har vi annonser på hemsidan där det står vilka profiler vi söker. Sedan har vi några anställda som tidigare har varit på Nokia och de har skickat ut några trådar. Kontakter är jätteviktigt.

Niclas Feldt är medveten om att det är svårt för svenska företag att locka dansk arbetskraft över bron.

– Danskar i sig är en sak. Vad jag förstår så är det många svenskar som har jobbat på danska Nokia. Kruxet är lönerna. De är inte bara högre, det finns dessutom en valutaffekt. Men jag tror att många av svenskarna på Nokia funderar över vad de ska göra nu.

På Cybercoms kontor i Lund är man också medveten om den telekomkompetens som successivt håller på att friställas från sina uppdrag på andra sidan sundet. Och även hos Cybercom är de såklart också högintressanta rekryteringsobjekt.

– Det är de naturligtvis. Jag har faktiskt försökt att få fram en bra kontakt där men har inte lyckats med det än, säger Helene Eriksson, HR Business Partner för södra Sverige, som svarar så här på vilken kompetens Cybercom efterfrågar:

– Framför allt personer med erfarenhet och då särskilt civilingenjörer, men vi letar även efter nyutexaminerade civilingenjörer med programmeringserfarenhet. Men vi har inte gjort någon specifik kampanj mot Nokia. På vårt Köpenhamnskontor har de haft kontakt med några kandidater från Nokia, men inte heller där har man gjort någon riktad kampanj.

Just Danmarkskontoret är det som är mest intressant för skånska HiQ.

– Rekryteringen har varit ganska stark på den skånska sidan och sedan tre månader tillbaka har vi fått lite fart i Danmark också. Just nu sitter varje dansk konsult fullmatad med jobb, så där skulle i behöva mer personal, säger Jon Carvell, vd på HiQ Öresund.

Så om ni ska jaga tidigare danska Nokiaanställda så är det snarare till Danmarkskontoret?

– Går vi på jakt efter personal som finns i Danmark så försöker vi att rekrytera dem till det lokala bolaget. Men vi har danska konsulter som sitter i Sverige och vice versa. Vi är ungefär 20 personer i Danmark idag och försöker utnyttja styrkan i att finnas representerat på båda sidor sundet.

Men även om siktet kanske inte är inställlt på Nokia så pågår rekryteringen för fullt även på den skånska sidan.

– Ja, absolut. Vi är ganska välkända i telekomsfären i Öresund, vilket innebär att det finns ett bra kontaktnät. Vi tittar efter folk, men gör inte någon speciellt riktad kampanj utan vi kör på med rekrytering över hela Sverige och sedan ungefär ett halvår gäller det även Öresundsregionen, säger Jon Carvell.

Fakta

Så sent som 31 maj chockade Nokia finansmarknaden med en ny vinstvarning. Bolaget uppgav att nettoförsäljningen inom devices & services hamnar ”betydligt under" den tidigare prognosen på mellan 6,1 miljarder till 6,6 miljarder euro under andra kvartalet.

Det var bara det senaste i raden av krisbesked från den finländska mobiljätten. I slutet av april meddelade Nokia att 7000 personer kommer att ha lämnat bolaget i slutet av 2012 (varav 3000 ingår i en outsourcingaffär med Accenture).
Neddragningarna slår hårdast mot Danmark, Finland och Storbritannien. I Danmark bantas verksamheten med kraftigt - totalt 950 av 1000 anställda tvingas lämna bolaget.