– Nja, vi tycker väl att kanske att det är lite tidigt för oss att skämta om det på det här sättet i och med att vi tar det på största allvar. Vi har gjort många förändringar och åtgärder för att komma tillrätta med det som visas i dokumentären. Så vi är mest koncentrerade på att arbeta med det.
Har ni pratat med Carlings som säljer tröjorna?
– Vi kontaktade dem för tre veckor sedan och vi har haft en bra dialog.
Men de kommer att fortsätta sälja tröjan?
– Ja, det tror jag. Det har jag inte sett själv, men som sagt vi har en bra dialog. Själva tröjan får de som designat den stå för. Det lägger inte vi någon värdering i.
Är det här det mest konkreta exemplet, eller har ni fått äta upp SVT-dokumentären på något annat sätt?
– Nja, det har främst varit internt där vi koncentrerar oss på verksamheten och stärker banden med Best Buy Europe. I höst kommer det att märkas mer konkret hur vi kommer att förändra.
Den "bra dialogen" verkar ha lönat sig. För MNO, som distribuerar, tröjorna har nu beslutat att dra tillbaka tröjorna från Carlingsbutikerna.
– Jag tycker personligen inte att den här t-shirten är särskilt stötande i jämförelse med många andra t-shirtar och print som vi har haft. Men det ligger i betraktarens öga och man måste förstå The Phone House också, det är deras varumärke. Vi har haft en bra dialog efteråt, säger Aziz Laarif, divisionschef på MNO till Resume.