Idén till Izettle föddes när vd Jacob de Geers fru Nicole ville ha ett enkelt sätt att ta betalt för läsglasögon hon importerade från Asien och sålde på mässor.

Men att få tag på en egen kortläsare visade sig vara både dyrt och komplicerat.

– Det tar flera månader, det ska skrivas kontrakt och det kostar väldigt mycket pengar. Kort sagt är det inte vettigt för den lilla företagaren, säger Jacob de Geer till IT24.

Efter en del research fick Jacob de Geer upp ögonen för amerikanska Square, ett hajpat betalningssystem för Iphone utvecklat av Twittergrundaren Jack Dorsey.

Square, precis som Izettle, använder en liten insticksdosa för att ta emot kortbetalningar via Iphone. Men Square säljs bara i USA och läser kortens magnetremsor, inte de chip som används på den svenska marknaden.

– Jag ska väl inte säga att vi stal idén rakt av, men jag hade ganska mycket tid över just då och bestämde mig för att utveckla en motsvarande produkt för chipmarknaden, säger Jacob de Geer.

Det var för drygt ett år sedan. Idag är Izettle i full fart med att lansera sin produkt på den svenska marknaden. Bolaget har redan fått stor uppmärksamhet i media och entreprenörskretsar - kanske inte så konstigt då amerikanska Square idag värderas till närmare 1 miljard dollar.

– Den stora skillnaden är att Square endast fungerar med magnetremsor. Vår stora utmaning var att bygga en liknande produkt för chipmarknaden, där säkerhetskraven är mycket högre, men med bibehållen affärsmodell, fortsätter han.

Vid första anblick ser produkten enkel ut. Izettle är en svart, kvadratisk låda som kopplas in i botten på en Iphone. Kunden trycker in kortet, signerar direkt med fingret på skärmen och pengarna överförs omedelbart till mottagaren.

Bland de tidiga kunderna finns allt från tupperware-försäljare till konstgallerier, naprapater och en båt som säljer frukostfrallor i naturhamnar i stockholms skärgård, berättar Jacob de Geer.

– Vi ser inte att vi konkurrerar med traditionella betalningsleverantörer. Izettle är kanon för små branscher som inte är transaktionsintensiva. Men det är absolut inte en lösning för 7-elevenbutiken med 40 personer i kön.

– Vi riktar oss egentligen till alla som idag inte har möjlighet att ta betalt med kort. Dels privatpersoner - säg att jag är skyldig dig hundra kronor för en lunch, till exempel - och dels småföretag. Allt ifrån tennistränare till hantverkare och rörmokare, fortsätter han.

Bakom den lilla insticksdosan döljer sig en komplex it-miljö, präglad av de stentuffa säkerhetskraven i betalningsbranschen. Izettle, liksom andra betalningsföretag, lyder under stränga regler från både bankerna, kortföretagen och Finansinspektionen.

Den enskilt största utmaningen i att få ut Izettle på marknaden var att kämpa sig igenom snårskogen av regler och certifieringar - utan att produkten blev för dyr, menar Jacob de Geer.

– Det här är en genomreglerad bransch, vilket naturligtvis är bra, säger han, och lyckas nästan dölja frustrationen i sin röst.

Lösningen var att, med hjälp av molnet, få till skalfördelar som traditionella kortläsarföretag inte drar nytta av:

– En vanlig kortläsare innehåller både hårdvaru- och mjukvarusäkerhet. Väldigt förenklat har vi flyttat upp 99 procent av logik och säkerhet till molnet istället. Tillsammans utgör kortläsaren och vårt back-end-system ett säkert system helt i klass med vilken kortterminal som helst.

Molnet och säkerhet är två ord som sällan trivs bra i samma mening. Men Jacob de Geer försäkrar att Izettle uppfyller alla bankvärldens säkerhetskrav:

– Våra system driftas i en bankcertifierad miljö och vi lyder under regelverk från både kortföretagen och Finansinspektionen. Vi kan liksom inte bara köra vårt back-end hos Amazon eller något sådant. det är samma krav som gäller för oss som för banker och aktiemäklare, säger Jacob de Geer.

Bolagets affärsmodell är enkel. Izettles kortläsare skickas ut gratis till alla som tecknar ett abonnemang hos tjänsten. Företaget tar betalt av sina handlare per transaktion: 1 krona och 50 öre plus 2,75 procent av köpesumman.

– Pratar du med en mindre butik så är det, bisarrt nog, väldigt konkurrenskraftigt, säger Jacob de Geer.

De första Izettle-kunderna kopplades på i juni i år. Ungefär 10 000 svenska företag och privatpersoner har anmält sig till tjänsten och kommer att släppas på successivt under sommaren och hösten.

När Sverigeetableringen är avklarad väntar expansion ut i Europa:

– Med de pengar vi har idag skulle vi kunna nå lönsamhet i slutet av nästa år. Men det skulle förvåna mig om vi gör det, för ambitionen är inte att bara finnas i Sverige, säger Jacob de Geer.

Fakta

Det är inga nybörjare som står bakom Izettle. Vd Jacob de Geer var med och grundade Tradedoubler år 1999, och drev bolaget via en börsintroduktion till det mycket uppmärksammade uppköpsbudet från amerikanska Aol Time Warner.

Medgrundaren Magnus Nilsson har en bakgrund som riskkapitalist och vd för svenska Wayfinder, som såldes till Vodafone i slutet av 2008.

– Nu jobbar jag hundra procent med Izettle. Eller snarare trehundra procent. Frågar du min familj så har de nog synpunkter på att vi lanserar nu under sommaren, säger Jacob de Geer.

Izettles grundare Jacob de Geer och Magnus Nilsson äger en majoritet av bolaget.

Övriga delägare är personalen samt ett antal affärsänglar, bland dem tidigare Tele2-ordföranden Vigo Carlund.

Om Sverigelanseringen faller väl ut vill bolaget rulla ut produkten internationellt så snart som möjligt. Dessutom ska Izettle utvecklas och anpassas för fler operativsystem och telefonmodeller än bara Ios och Iphone.

– Sverige är en testmarknad. Ambitionen är att komma ut i världen, men då kommer vi att behöva kapital. Vi pratar redan med ett antal aktörer, säger Jacob de Geer.