Efterfrågan på möjligheten att skapa affärsprofiler på Google+ blir allt mer intensiv. Enligt Vic Gundotra som är chef för det sociala nätverket misslyckades han med att förutse det stora intresset för Google+.

Google+ som fortfarande befinner sig i teststadiet är i dagsläget endast utformat för att användas av privatpersoner. Det finns ännu ingen vettig lösning för företag att etablera sig på tjänsten.

– Vår prioritet har hela tiden varit att skapa en tjänst för enskilda användare. Vi hade aldrig förväntat oss att tjänsten skulle bli så populär som den är. Det är mitt fel, jag har prioriterat fel saker. Vi har gjort bort oss, skriver Vic Gundotra i ett blogginlägg.

Enligt Google har tiotusentals företag ansökt om att få vara med och testa affärsprofiler på Google+. Enligt Google arbetar företaget nu under högtryck för att släppa en version av tjänsten som fungerar bättre för företag och produkter.

Google har inte uppgett någon specifik tidpunkt för när affärsprofiler kommer att införas på tjänsten, annat än att det kommer att ske inom de närmaste månaderna.

– Innan vi har släppt affärsprofiler på Google+ bör företag inte skapa en profil med hjälp av ett personligt konto. I sin nuvarande utformning är det inte den bästa lösningen, skriver Vic Gundotra.

Google+ är Googles svar på sociala nätverk som Facebook och Twitter. Tjänsten uppskattas redan ha lockat 20 miljoner användare inom loppet av fyra veckor.

IDG News