Wall Street Journal uppger att det ryska investmentföretaget Digital Sky Technologies investerat en stor summa i Twitter. Digital Sky Technologies har tidigare gjort investeringar i flera sociala tjänster som Facebook, Zynga och Groupon.

Summan av investeringen har inte uppgetts officiellt, men en källa uppger till Wall Street Journal att det rör sig om 800 miljoner dollar. Det betyder att Twitter nu är värderat till 8,4 miljarder dollar.

Wall Street Journals källa uppger att hälften av pengarna från den nya investeringen kommer att användas för att köpa ut befintliga aktieägare. De resterande 400 miljonerna kommer att användas för expansion av företaget.

Enligt analysföretaget Emarketer förutspås Twitter generera 150 miljoner dollar i omsättning från annonser i år. I förra veckan släppte företaget en ny annonstjänst som erbjuder riktade annonser till användare inom vissa intresseområden.

Twitter har 600 anställda och företaget hävdar att det har 200 miljoner registrerade användare på tjänsten. Den senaste investeringen från Digital Sky Technologies kan enligt Wall Street Journal betyda att företaget planerar att göra en börsintroduktion någon gång framöver.