Som IT24 skriver i dag lämnar The Phone House vd Daniel Lindholm bolaget och ersätts av Tobias Lennér.

Daniel Lindholm hamnade i hetluften i februari då SVT:s Dokument Inifrån med en dold kamera avslöjade tveksamma säljmetoder i kedjan. Avslöjandet blev mycket uppmärksammat – och kort därefter skrotade The Phone House hela fältsäljet, det vill säga avdelningen med telefonsäljare som arbetar i köpcentrum, gallerior och utomhus.

Att sortin från vd-tjänsten har med detta att göra förnekar dock Daniel Lindholm.

–Nej, det finns ingen sådan koppling. Det var en hektisk och bekymmersam period, men man får se det som att man blivit en erfarenhet rikare, säger han till IT24.

Daniel Lindholm säger att det är dags att gå vidare efter mer än ett decennium på företaget.

– Jag har arbetat här i tolv år och det är dags för mig att gå vidare. Under mina år som vd har bolaget ökat sin omsättning, ökat antalet butiker och haft en stabil lönsamhet i en tuff bransch. Nu är det dags för mig att anta nya utmaningar. men jag kommer att vara kvar under en övergångsperiod, fram tills att Tobias (Lennér) blivit varm i kläderna.
 
När tog du beslutet att sluta?

– Vi inledde diskussionen för ett tag sen, men först när vi hittat rätt efterträdare var det rätt läge att lämna över.

Vad ska du göra nu?
– Jag ska ju vara kvar nu under den här övergångsperioden - och det är inte riktigt klart hur lång tid det blir. Nu vill jag fokusera på det, därefter får vi se vad som händer.