Som IT24 tidigare skrivit investerade Nokias riskkapitalbolag Nokia Growth Partners 8 miljoner dollar, drygt 50 miljoner kronor, i filmtjänsten Voddler i januari.

Voddler släpper en specialanpassad film-App för Symbian. Förutom alla annonsfinansierade titlar hos Voddler ska appen också göra det möjligt att se alla de senaste hyrfilmerna i telefonen.

Det här är den senaste i raden av appar till mobilplattformar som Voddler släpper. Under våren har de släppt appar för Iphone, Ipad och Android.

– Vi vill att du ska kunna se film var du än är, oavsett vilken skärm du råkar ha närmast. I det arbetet har vissa mobila plattformar fortfarande olika affärsmässiga eller tekniska begränsningar, men på Nokia-appen kan vi nu börja visa hela Voddler, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler.

250 filmer finns aktiverade för mobilvisning när appen lanseras – men tanken är att nya titlar ska läggas till efter han.

– Kopieringsskyddet i Nokias telefoner gör det möjligt att visa de allra senaste filmerna som annars bara finns tillgängliga i dvd-butikerna eller i vod-tjänster på din dator. Detta har tidigare inte varit möjligt via mobilen, säger Christophe Joyah, tjänstechef på Nokia North.