Det var under toppmötet World Retail Congress som Amazon besvarade frågan om när bolaget planerar att komma till Sverige.

– Vi kan inte säga när, men vi kommer, svarade Eric Broussard, som har titeln vice president international seller services på Amazon, när tidningen Market ställde en direkt fråga om när Sverige är aktuellt för e-handelsjätten.

I dag finns Amazon etablerat i ett 40-tal länder. I Europa har man kontor i Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien och Tyskland.

– Jag kan inte ge mer information än att vi kommer, det kan ta ett par år och det kan ta tio år, jag kan inte säga mer än så, utvecklade Eric Broussard svaret på frågan om en framtida Sverigeetablering.

Intresset för Amazon är stort i många läger. Det handlar inte bara om en fruktad konkurrent för andra e-handlare, utan innebär också en stor avsättningsmarknad för leverantörer i de länder man väljer att etablera sig. Amazon har idag globalt över 144 miljoner kunder och fortsätter växa. Under 2010 ökade vinstnivån med 40 procent.