IT24 avslöjade i slutet av september att den amerikanska speljätten Bethesda skickat in en stämning till Stockholms tingsrätt - där de kräver att Minecraft-grundaren Markus Perssons nya spel byter namn.

Bethesda hävdar att de äger rätten till ordet Scrolls – som Markus Perssons nya spel heter – eftersom Bethesda gjort spelserien The Elder Scrolls sedan 1994.

Första ronden går dock till Markus Persson. Stockholms tingsrätt har beslutat att inte belägga Markus Perssons bolag Mojang med vite för fortsatt användande av namnet Scrolls. Det skriver spelsajten FZ.

I ett protokoll från Stockholms tingsrätt står bland annat: ”Det kan således inte, vid en helhetsbedömning av det nu föreliggande materialet, anses föreligga en förväxlingsrisk mellan det ifrågasatta kännetecknet Scrolls och varumärkena The Elder Scrolls.”

Striden är dock inte avgjord i och med detta. Beslutet innebär bara att namnet får användas fram till det slutgiltiga beslutet.

I ett twitter-inlägg skriver Markus Persson: "Vi kan fortsätta använda namnet Scrolls. ZeniMax/Bethesda kan fortfarande överklaga, men jag är väldigt glad".