Det skedde inför flera hundra partner i samband med Microsofts stora partnerdag på Park Hotell Täby,

Det är inte så att Microsoft uppmanar människor att inte utföra sina jobb, det är bara det att man vill att jobbet utförs hemma eller på någon annan, icke ordinarie arbetsplats. Det säger Mattias Edlund, kontaktperson för Jobba hemma-dagen.

– Självklart ska man göra sitt jobb den dagen också, men bara inte på den vanliga arbetsplatsen. Med den här dagen vill vi visa att det med dagens teknologi går att jobba effektivt var man än befinner sig. Arbete är inte en plats, utan någonting man gör, säger han.

Han menar att ju fler som är med på noterna, när det gäller såväl arbetstagare som arbetsgivare, desto större avtryck kan dagen få.

– Det som vi hoppas få svar på är hur effektivt det är ur ett livspusselperspektiv, vilken effekt det kan ge på trafik och miljö, och vad det kan betyda ur ett produktivitetsperspektiv, säger Mattias Edlund.

Han hoppas att så många som möjligt ställer sig bakom dagen och har även lanserat en Facebooksida under Jobba hemma-namnet.

– Där vill vi informera och sprida budskapet och manifestet så att så många som möjligt tar chansen, säger han.

Microsoft har kunnat se hur arbetssätten har förändrats över tid och att man samarbetar mer än tidigare och jobbar i grupper och i olika tidszoner.

– Det påverkar sättet vi jobbar på och att arbetssätten förändras. Det finns en helt annan vana att till exempel chatta idag, det är lika naturligt som det tidigare var att jobba med papper och penna, säger Mattias Edlund.

Med dagens teknik kan de flesta jobba där de vill, även om man behöver samarbeta. Skulle några dagar hemma då och då spara litet tid, underlätta vardagen eller hjälpa dig att få mer gjort på jobbet, säger han vidare.

En del av svaret får han och Microsoft den 9 februari 2012, dagen efter den officiella Jobba hemma-dagen.