– Vi behöver rekrytera minst 20 nya systemutvecklare redan i morgon. Högst på önskelistan finns experter på att utveckla appar och portaler och duktiga testare och kravfångare, säger Magnus Fjell, rekryteringsansvarig på Sogeti i Sundvall.

Han sticker inte under stol med att det under året som gått varit en huggsexa på duktiga it-experter i Sundsvall på grund av arbetsbrist lokalt.

– Hitills i år har vi rekryterat ett 40-tal personer på orten, men vi behöver rekrytera minst 20 till, då vi ser en kraftig tillväxt framåt på vår lokala marknad, säger Magnus Fjell.

Så sent som under våren och försommaren i år var det helt andra tongångar som gällde med fullt slagsmål om konsulterna i Sundsvall mellan konsultbolagen.

En av de stora förlorarna i den kampen var Sogeti, som tappade en stor del av sin konsultkår i staden under våren.

Enligt uppgifter då miste Sogeti omkring 28 konsulter under våren. Närmare hälften av dessa gick till konkurrenten Know IT.

– Vi är en en framgångsrik och stabil arbetsgivare med en dokumenterat hög nöjdhet bland våra medarbetare och hoppas nu kunna attrahera ännu fler kunniga it-ess i staden, säger Magnus Fjell.

Han berättar att Sogeti i Sundsvall idag sysselsätter 110 personer och att det där finns två av Sogetis nationella center inom webb och systemförvaltning.

En förklaring till den ständiga turbulensen på konsultmarknaden i Sundsvall att det finns ett stort antal myndigheter som både ger jobb och även rekryterat kompetens själva.

Atea är en annan aktör som satsar stort på Sundsvall. Med en ny platschef, Ulrik Persson, tänker Atea fördubbla antalet konsulter och anställda.

Från dagens cirka 45 anställda på Sundsvallskontoret är målet att vara dubbelt så många inom två år.

Förra veckan gav sig även Office IT-Partner in i konsultrallyt i Sundsvall genom att ta över Lan Assistans tidigare verksamhet och konsulter i staden.

Även Office IT-Partner har ambitionen att fördubbla personalstyrkan inom ett år.

Det betyder att kampen om konsulterna i Sundsvall kommer att fortsätta.