Enligt en dom i Marknadsdomstolen tvingas de tre butikerna att betala Sonys rättegångskostnader med sammanlagt drygt 1,2 miljoner kronor.

Marknadsdomstolen har efter ett år gett Sony rätt, samtidigt som domstolen förbjuder butikerna att marknadsföra produkten mot miljonvite.

De tre butikerna som Sony stämde inför marknadsdomstolen förra hösten är Wechip i Stockholm, Konsol o Data i Tranås, och Krusan, tidigare Rejoy, i Kinna.

Marknadsdomstolen dom innebär att de tre butikerna förbjuds vid ett vite av vardera en miljon kronor att marknadsföra produkten PSJailbreak. Dessutom tvingas de tre också att ersätta Sonys rättegångskostnader med tillsammans 1 240 000 kronor.

Det innebär att Wechip Handelsbolag får betala Sony 100 000 kronor i rättegångskostnader, firma PM Konsol o Data får punga ut med 150 000 kronor, medan Krusan får betala hela 1 090 000 kronor i rättegångskostnader.

Niclas Berggren, delägare i den numera nedlagda firman Wechip vill inte kommentera Marknadsdomstolen.

– Nej, jag vill inte kommentera, utan det här är någonting som ligger bakom mig, säger han.

Sony stämde de tre småbutikerna hösten 2010 efter att de försökt sälja usb-modulen PSJailbreak, en produkt som kunde piratkopiera Sonys tv-spel.

Produkten kunde användas för att ta bort skyddsanordningar på Sonys tv-spel så att spelen kunde gå att piratkopiera.

Då yrkade Sony på att Marknadsdomstolen skulle förbjuda de tre butikerna att sälja produkten kopplat till ett vitesbelopp på en miljon kronor, en linje som Marknadsdomstolen också gick på.

I det läget uppgav en av butikerna, Wechip på S:t Eriksgatan i Stockholm, att man hade för avsikt att lägga försäljningen på is.