– Jag ser flera intressanta marknader att växa på utanför Europa, men vill inte namnge någon speciell marknad, säger Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski.

Den investering på en knapp miljard svenska kronor som Klarna får av de internationella riskkapitalbolagen DST Global och General Atlantic är tänkt att dels finansiera en expansion till nya marknader och dels en fortsatt snabb tillväxt på befintliga marknader.

– Dessa två världsledande investerare kommer att tillsammans med våra existerande partner hjälpa oss sprida Klarna till fler länder och konsumenter. Det är ett viktigt steg för vår vision om friktionslösa köp på nätet, säger Sebastian Siemiatkowski.

För att växa och expandera på nya och gamla marknader behöver bolaget rekrytera fler anställda – eller talanger som han uttrycker det.

– Vi befinner oss på samma arena som till exempel Skype och Spotify, med ett stort utvecklingsbehov och där vi behöver locka till oss talanger som delar vår ambition att göra någonting som är häftigt.

– Förra året gick vi in i Tyskland och Holland, och i Tyskland växer vi så att det knakar. Så uppenbarligen fungerar vår tjänst på kontinenten också, men jag vill inte peka ut någon marknad som är intressantare än någon annan.

Sedan ett år tillbaka har Klarna ett utvecklingskontor i Israel som ett resultat av att bolaget köpte israeliska Analyzd. Under året har det bolaget vuxit från tre till i dag mellan 15 och 20 utvecklare.

Sebastian Siemiatkowski ser en mycket stark tillväxttakt i Tyskland och överhuvudtaget ser han inte att omsättningstakten i bolaget kommer att minska de närmast åren.

– Nästa år kommer mer än 50 procent av bolagets intäkter att komma från marknader utanför Sverige.

Sedan Klarna, som hette Kreditor de första åren, grundades 2005 har bolaget växt till 760 miljoner i omsättning.

Bolaget har sedan start fördubblat sin omsättning varje år. Samtidigt har antalet anställda ökat från närmare 300 personer till dagens 600 anställda.

Det nya kapitalskottet räknar Sebastian Siemiatkowski med att det ska räcka ett tag.

– Vi gjorde en finansieringsrunda med Sequoia Capital för ett och halvt år sedan och med det kapital vi får in nu planerar vi inte att göra några flera sådan ansträngningar den närmast tiden.

– Just nu ser vi att det senaste kapitaltillskottet ska ta oss en bra bit framåt, men givetvis beror det på vilken expansionstakt men vill ha.

Fakta

Klarna betallösning för e-handel gör det möjligt med enkla och trygga köp på nätet. För närvande hanterar Klarna nättransaktioner värda 2,5 miljarder dollar på årlig basis genom 14 000 anslutna e-butiker.

För ett år sedan, 2010, blev riskkapitalbolaget Sequoia Capital den enskilt största ägaren i Klarna.