Avtalet med Parks and Resorts löper över tre år och är värt cirka tio miljoner kronor. I den upphandling av it-drift som Parks and Resorts gjorde vann Telecomputing över den tidigare leverantören Fujitsu.

Migreringen till Telecomputings system genomfördes under den gångna helgen samtidigt som verksamheten pågick i Vildmarkshotellet och Aquaria Vattenmuseum.

– Telecomputing har en väl beprövad metod för större migreringsprojekt, och jag kände mig trygg redan innan och allt gick väldigt smidigt, säger Benjamin Ernryd, it-chef på Parks and Resorts.

Parks and Resorts driver bland annat Gröna Lund och Kolmårdens Djurpark och har tidigare anlitat Telecomputing som leverantör av it-drift till Vildmarkshotellet.

Parks and Resorts är en av Nordens största aktörer inom upplevelseindustrin och driver anläggningar som Gröna Lunds Tivoli, Kolmårdens Djurpark, Vildmarkshotellet, Skara Sommarland, Furuvik och Aquaria Vattenmuseum.

Telecomputings driftsuppdrag omfattar serverdrift, lagring, backup, servicedesk, joursupport, incident- och ändringshantering, drift av verksamhetssystem och applikationsdrift på klientdatorer och de 260 kassorna i parkerna.

De olika parkerna som omfattas av uppdraget lockar tillsammans 2,8 miljoner besökare per år. En stabil it-miljö är helt avgörande för verksamheten, både når det gäller att kassasystem som att säkerställa nätförbindelsen till det företag som övervakar delfinernas vattenkvalitet.

– Vi har mycket höga tillgänglighetskrav på it-systemen under högsäsong men relativt låga krav under vinterhalvåret. Om systemen ligger nere en julidag innebär det både intäktsbortfall och att varumärket skadas och det får inte ske, säger Benjamin Ernryd, it-chef på Parks and Resorts.