Nu står det klart vem som efterträder Stefan Gardefjord som ny Logica-vd.

Det är Björn Ivroth, som närmast kommer från IBM där han varit landschef för Global Business Services i Sverige och Finland. Dessförinnan var han på Accenture.

Enligt ett pressmeddelande har han över 20 års erfarenhet från olika roller inom outsourcing, teknik och managementkonsultområdet.

– Jag är mycket glad över att välkomna Björn till Logica. Hans kundnära expertis från sin konsultbakgrund och djupa förståelse för it-branschen i Norden kommer att vara en tillgång när vi fortsätter utveckla den svenska verksamheten, säger Joe Hemming, som är tillförordnad vd på Logica i Sverige.

Björn Ivroth kliver på efter sommaren. Fram tills dess vill han inte ge intervjuer, men i ett pressmeddelande säger han:

– Logicas varumärke och styrka inom outsourcing har positionerat företag som marknadsledande i Sverige. Det är ett företag med ett fantastiskt arv och stor potential och jag ser verkligen fram emot att få bli en del av det och stärka verksamheten.

Som Sverigechef på Logica blir Björn Ivroth chef över drygt 5000 anställda. Han efterträder Stefan Gardefjord, som nyligen blev vd på Swedish Space Corporation.