Expert fortsätter sin nedläggning av butiker. Efter att ha lämnat såväl Norrköping som Örebro är det nu klart vad som händer i Göteborg, där hemelektronikkedjan väljer att bara behålla två butiker framöver.

Inom kort läggs nämligen butikerna vid Järntorget, Bäckebol och Nordstan ned, medan butiken i Backa kommer att bli en outlet. Totalt innebär det att 20 anställda kommer att mista sina jobb.

Sedan tidigare har Expert även lagt ned butikerna på Eriksberg och i Femmanhuset.

– Vi har för dåliga butikslägen i Göteborg och gör nu en omställning. Men vi kommer att komma tillbaka. Det har varit bra lägen tidigare, men handelsmönstret har ändrat sig. Kravet och förväntningarna om vad en elektronikbutik ska vara har ändrat sig. Och det får vi ta konsekvenserna av och tyvärr, för våra anställda, lägga ner, säger Experts vd Magne Solberg till Göteborgs-Posten.

Enligt Magne Solberg handlar det inte bara om lägena, även det aggressiva priskriget har tagit ut sin rätt.

– Ja, en del. Men i realiteten har vi haft butiker som vi borde ha åtgärdat tidigare. Vi har hoppats på att det skulle bli bättre tider, men nu har vi samtidigt en konjunktursvacka. Och när den generella konsumtionen går ner påverkar det elektronikmarknaden mer än övriga sektorer. På elektronik har du den extremt hårda konkurrensen, säger han.

Som IT24 skrivit tidigare kommer Expert nu att lägga stort fokus på e-handel, något som även det har påverkat beslutet att lägga ned butiker.

– Vi förstärker näthandeln, för det som sker är att konsumenterna har flyttat sig allt mer mot internet. Och vi tror att butiker i bra lägen i kombination med e-handel kommer att bli ett vinnande koncept framöver, säger han till Göteborgs-Posten.

Men det är inte bara Göteborgsbutikerna som har tvingats ta emiot nedläggningsbesked. Det är nu klart att ytterligare en butik i Dalarna får stänga. Den 10 februari har Expertbutiken på Hjultorget i Insjön gjort sitt och samtliga sex anställda är varslade.

– Tyvärr blir det så. Vi kan inte behålla butiker som inte är lönsamma, kommenterar Magne Solberg nedläggningen till Dalarnas Tidning.