Tillsammans med Ants och partnern Paragona kommer Tacton att behöva rekrytera så många som 15 icke-svensktalande utvecklare för fast arbete på bolagets huvudkontor i Stockholm.

– Vi har ordentlig vind i seglen just nu. Det är jättekul, men det hämmas tyvärr till viss del av att vi inte kan få tag i rätt resurser, då dessa inte finns på marknaden. Vi har letat intensivt under en längre tid och anställer hela tiden, men det är ändå inte tillräckligt, säger Christer Wallberg, vd på Tacton Systems.

Anledningen till att han och Tacton nu jagar utvecklare i länder som Pakistan och Indien beror på den stora kompetensbrist som råder inom it-sektorn i Sverige.

Där pekar han på att när företag i andra branscher varslar medarbetare, är teknikbolagen i större behov än någonsin av utvecklare.

Enligt en undersökning gjord av Stockholms handelskammare är det ett av de största hindren för tillväxt just nu.

Tacton Systems vd Christer Wallberg säger sig tro till hundra procent på att ta hit den arbetskraft som bolaget behöver från regioner utanför Europa, samtidigt som man därmed också vill ge duktiga individer från andra kulturer chansen till ett bra arbete.

Därför ger sig Tacton nu ut på jakt för att rekrytera utvecklare från andra regioner utanför Europa, för fast arbete på bolagets huvudkontor i Stockholm.

Tillsamman med Ants och partner Paragona tänker Tacton rekrytera femton icke-svensktalande utvecklare för att ge dem en superintensiv kurs i svenska och kommunikation i it-projekt.

Enligt Tactons vd Christer Wallberg kommer dessa att kunna börja producera bra programvara redan i början av maj i år. Den första pilotkunden i det rekryteringsarbetet är just Tacton Systems.

– Det gäller att komma ur invanda tankemönster och våga prova nya metoder. Om pilotprojektet faller väl ut kommer vi att utbilda ytterligare 30 utländska utvecklare i höst. De bolag som vill vara fortsatt framgångsrika är jag helt säker på kommer att anpassa sig och öppna upp sig för den här typen av tänk, säger Carl-Johan Hamilton, grundare och verksamhetschef på Ants – Code at Heart.