Bloggtjänsten Twinglys nya vd kommer närmast från rollen som försäljningschef på tele- och datakommunikationsföretaget IP-Only.

Men för den breda massan är Peter Bláha kanske mest känd som landslagsspelare i rugby på elitnivå och som gladiatorn ”Pansar” i TV4s Gladiatorerna.

Samtidigt med att bolaget rekryterar Peter Bláha som ny vd, tar man samtidigt sats för att stärka relationen med bloggare och att erbjuda tydliga produkterbjudanden för en internationell marknad.

– Det är jätteroligt att få chansen att leda ett av de mest spännande sociala medier-företagen, säger Peter Bláha, som nu flyttar från Stockholm till Linköping för det nya jobbet.

Peter Bláha fortsätter:

– Twingly kommer att fortsätta den internationella satsningen med våra tjänster för medier, e-handel och omvärldsbevakning. Vi kommer att satsa på att stärka relationen med alla fantastiska bloggare. I och med köpet av Bloggportalen i höstas har vi fått en svensk plattform att bygga vidare på för att hjälpa bloggar att hitta sina läsare.

Twinglys tidigare vd Martin Källström lämnar bara sin operativa roll, inte bolaget. Han tar nu plats i bolagets styrelse samtidigt som han kvarstår som delägare.

Samtidigt med vd-bytet tar Niclas Heurlin, tidigare vd på Inwarehouse och styrelseledamot i Twinglys styrelse, över som ordförande i styrelsen. Den tidigare styrelseordföranden Björn Milton kvarstår som ledamot i styrelsen.

– Nu satsar vi på att Twingly ska växa på en internationell marknad med tydliga produkterbjudanden och verktyg som ger värde för bloggare. Peter Bláha är rätt person att leda den satsningen, säger nya styrelseordföranden Niclas Heurlin.