För någon månad sedan släppte det oberoende säkerhetsinstitutet AV-Test en rapport där er antivirusapp för Androidmobiler - Myandroid Protection - rankades som sämst av de 41 testade apparna. Hur reagerade du?
– Jag gav ju nästan upp. Jag kände att det här var en dödsstöd. Det spelar ingen roll om vi vet att resultatet är fel – om världens mest välrenomerade testföretag av antivirusapplikationer säger att vi är fejk så kommer ingen att lyssna på oss. Vår största rädsla var att vi inte skulle få gehör hos AV-Test för att testet var felaktigt. Ingen hos oss gjorde något annat under de kommande dagarna än att jobba med hur vi skulle attackera det här problemet.

Hur pass viktiga är sådana här oberoende tester för era affärer?
– Enormt viktiga. Man kan testa på många olika sätt och branschen håller inte alltid med om att det görs på det bästa sättet, men om man kommer sist så är man helt ute ur bilden.

Är alla antivirusprogram för Androidmobiler på marknaden med i AV-Tests test?

– Ja, AV-Test skannar marknaden för slutkundens behov, så de har nog med alla i världen. Utom kanske något litet ensamutvecklat program.

Vad fick det dåliga testresultatet för konsekvenser för er?

– Vi fick samtal direkt från existerande och potentiella kunder. De sa allt från "vi kan inte jobba med er, vi kommer att riva kontraktet" till "förklara detta, annars kan vi inte jobba med er". Vi sa till alla att resultatet var väldigt fel enligt oss och bad dem hålla ut lite så att vi skulle kunna bevisa det.

Varför kände ni er säkra på att testresultatet var felaktigt?
– Vi har ju vunnit flera tester tidigare och vi jobbar kontinuerligt med att plocka in alla virus och skydda oss mot dem. När testet säger att vi inte hittar några virus alls så visste vi att det var fel.

Ni fick AV-Test att göra om testet. Hur lyckades ni med det?
– De insåg väldigt snabbt att de gjort fel när vi påpekade det.

Har ni fått svar på vad som gick fel i AV-Tests ursprungliga test?
– Vår produkt var inte påslagen.

När det nya testresultatet kom så låg ni i den absoluta toppen. Hur kändes det?
– Det var en fantastisk, euforisk känsla. Utan det här testet skulle vi bara ha utgått från att vi var bäst – nu fick vi åka bergochdalbana först och resan i sig gjorde oss lyckliga.

Vad har det nya testresultatet betytt för era affärer?
– Det har betytt enormt mycket. Det är betryggande för både existerande kunder och sådana som vi sitter i upphandlingar med. Och efter att det nya testresultatet kom såg vi en stor tillströmning av antalet nedladdningar och köp.