Hampus Jakobsson och Carl Silbersky är välkända namn i it-branschen. Jakobsson var med och grundade TAT som senare köptes upp av Blackberry-tillverkaren RIM. Silbersky har varit vd för Polar Rose, som köptes upp av Apple.

Nu investerar duon – tillsammans med Magnus Kenneby och Almi – fyra miljoner kronor i startupföretaget Mionix.

Växjöbaserade Mionix utvecklar datortillbehör som är anpassade för dataspel. I produktportföljen finns datormöss, tangentbord, headsets och musmattor.

– Vi har kunnat driva bolaget fram tills nu på egen hand, säger vd och grundaren Peter Nygren. Men nu har efterfrågan blivit så stor så om vi ska kunna fortsätta leverera måste vi ta in externt kapital. Vi ska använda pengarna både till att utöka leveranserna och utveckla produkterna.

Samtidigt med kapitaltillskottet går Magnus Kenneby, som grundat Sequent Invest och Biolamina in som styrelseordförande. Hampus Jakobsson går in som suppleant i styrelsen.

– De har ett brett kontaktnät. De är också duktiga på mjukvara, medan vi är duktiga på hårdvara. Sedan har de en oerhörd kunskap när det gäller hur man bygger företag.

Mionix som grundades så sent som 2007 räknar med att öka försäljningen från tre miljoner förra året till 30 miljoner i år. De vill också in på nya marknader som Japan och Ryssland. I dag är den amerikanska marknaden den största.