Våren har kantats av infekterade ägarstrider i Aspiro, som äger Spotify-utmanaren Wimp.

Bakgrunden är att norska mediekoncernen Schibsted ville köpa ut bolaget - men budet var alldeles för lågt, hävdade exempelvis Aktiespararna.

Dock har Schibsted köpt på sig aktier - och i slutet av maj ägde de 73,4 procent av bolaget.

I den vevan lämnade en av ägarna Robur valberedningen i protest.

– Bakgrunden var att vi inte kom överens om vare sig valberedningen eller styrelsens sammansättning. Vi var oeniga med Schibsted om hur valberedningen skulle sammansättas. Vi ansåg att det skulle vara tre ledamöter från tre olika ägare, enligt det mandat som fanns från bolagsstämman, sa Marianne Nilsson, ägaransvarig på Swedbank Robur till IT24.

Nu meddelar Aspiro att vd Gunnar Sellæg och finanschefen Peter Tonstad lämnar bolaget vid årsskiftet.

Aspiro uppger i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen att bolagets nyvalda styrelse har beslutat att utöka sitt fokus på affärsområdet musik och varumärket Wimp - och därmed separera tv och musik från varandra.

Det innebär att ansvarsområdena för vd och finanschef minskar, skriver bolaget, och att de därför kommit överens med vd Gunnar Sellæg och finanschefen Peter Tonstad om att deras anställningsavtal avslutas vid årsskiftet.

Gunnar Sellæg säger i en kommentar till avhoppet:

– Då jag anställdes i Aspiro var jobbet att fullständigt omstrukturera bolaget från ett ringsignalsbolag till ett bolag med nya attraktiva produkter. Aspiro är nu ett ledande streamingbolag med två tydliga affärsområden. Nu när denna stora ändring är genomförd anser jag att mitt jobb färdigställts och det känns naturligt att lämna stafettpinnen vidare vid utgången av året.

Gunnar Sellæg och Peter Tonstad kommer dock att utgöra Aspiros ledningsgrupp året ut, tillsammans med Espen Lauritzen som leder musikområdet.