IT24 har tidigare skrivit om hur den norska mediekoncernen Schibsted har köpt på sig större och större delar av Aspiro, bolaget bakom musiktjänsten Wimp. Det har lett till protester bland aktieägarna och avhopp från valberedningen.

Att Schibsted nu väljer att ändra i ledningen kan naturligtvis tolkas som ytterligare ett medel för att få total kontroll över bolaget. Men enligt Gunnar Sellæg är det ett ganska naturligt agerande.

– Ja, det är ganska odramatiskt egentligen. Det passar bra med företagets planer och för min del var det också dags att sluta, säger han.

Gunnar Sellæg och finanschefen Peter Tonstad kommer att vara kvar i Aspiros ledningsgrupp året ut, tillsammans med Espen Lauritzen som blir den som tar över musikområdet.

– Jag tror inte att man ska övertolka det här. Det är ingen dålig relation mellan mig och Schibsted i alla fall. Hade de velat kasta ut vd:n hade jag troligen fått gå på dagen, svarar Gunnar Sellæg på frågan om det ligger någon schism bakom.

– Jag har varit på företaget i sex år. Jag kom in när det var ett ringsignalbolag och fick i uppdrag att utveckla verksamheten. Vi sålde egentligen ut allt då, och jobbade med att få igång några nya initiativ och köpte bland annat tv-delen. När vi sedan sålde Aspiro Solutions och fick in en stor dominerande ägare kändes det naturligt att sluta.

Han har själv ett förflutet hos den norska mediejätten. Innan Aspiro var Gunnar Sellæg vd på Aftenposten Multimedia.

– Jo, jag känner till Schibsted väldigt bra. Men jag ska inte börja där nu. Jag har två alternativ som jag måste ta ställning till ganska snabbt. Jag utesluter inte Schibsted framöver, men jag går inte dit nu, säger han om den närmaste framtiden.

Hur ser Wimps planer ut?
– Det blir ingen ändring, utan de satsar vidare som förr. Nästa steg är att de snart kommer att gå in i Nederländerna.