Är du överraskad över de stora neddragningarna?

– Att det skulle komma ett neddragningspaket var väntat, däremot tog de i lite hårdare än jag trodde. Det här kostar en miljard euro och innebär att kassan blir mindre.

Kan Nokia resa sig och vända på det här?

– Jag tror de har en chans att vända, men det blir mycket viktigt hur det går med de telefoner som lanseras under tredje och fjärde kvartalet. Hittills har antalet Lumiatelefoner varit ganska begränsat. Nu satsar de hårdare på smarta telefoner, och köper till exempel Scalado för att stärka upp bildbehandlingen.

Var det ett bra drag att satsa fullt ut på Windows Phone?

–Det är svårt att säga. Jag är inte helt övertygad att de hade gått bättre om de satsat på till exempel Android.

Det spekuleras mycket kring att Nokia ska köpas upp. Nu talas det om att Facebook kan köpa?

– Om man ser på de uppköp som gjorts i den här branschen så har de inte blivit så bra. Det som talar för att någon vill köpa Nokia är att de inte har några starka ägare. Dessutom har de en del patent. Det skulle tala för att Nokia kan vara intressant för en spelare som inte varit med i matchen tidigare.

Hur stark är Stephen Elops ställning?

– Han har fått sig några törnar nu med ett par vinstvarningar, bland annat. Men jag tror han får fler chanser på sig att vända det här, ett par kvartal till åtminstone.

Aktien gick ned 18 procent efter beskedet. Förvånad?

– Jag är förvånad över att aktien gick ned så mycket. Det beror förmodligen på kostnaderna för det här paketet, men jag tycker ändå att det var en hård dom.