– Det känns jättekul och vi tror att det är en bra affär för båda parter. Vi ser det som ett sätt att stärka vår position inom e-handel, säger Lennart Ågren, vd för Svea Ekonomi till it24 om uppköpet.

Under en längre tid har Svea Ekonomi tittat på potentiella uppköpsföretag. Det senaste halvåret har kreditmarknadsbolaget förhandlat med Paysons ledning. Hur mycket Svea Ekonomi betalat för Payson kan Lennart Ågren däremot inte avslöja.

Varför valde ni just Payson?
– Payson är ett bra företag med en kompetent ledning. Men sedan är det ju inte heller alla bolag som är till försäljning, vilket Payson faktiskt var.

Den främsta konkurrenten inom e-handel är kreditföretaget Klarna, som har en starkare position på detta område, även om Svea Ekonomi är större som bolag och därmed har ”fler strängar på sin lyra”.

– Vi tror att delbetalningar kommer att bli vanligare inom webblösningar och mobila lösningar, säger Lennart Ågren om en av de främsta anledningarna till att de valt att köpa Payson.

– Sedan tror jag e-handel mellan företag kommer att växa i framtiden. Där har vi redan en bra position med tanke på att vi har många stora kunder.

Totalt omfattas 17 anställda hos Payson som fram till årsskiftet kommer sitta kvar i sina befintliga lokaler. Efter årsskiftet flyttar Svea Ekonomi in i nya lokaler vid den nya Nationalarenan och tanken är då att även det nytillkomna dotterbolaget ska följa med.