På fredagen stod det klart att Dustin köpet upp IT-Hantverkarna med drygt 300 anställda på 39 orter runtom i landet. Tillsammans ska de erbjuda såväl produkter som tjänster – en kombination som verkligen efterfrågas av båda bolagens kunder.

– Det är en unik affär för branschen och en av de största händelserna i kanalen på länge, säger Göran Hjelte om Dustins uppköp av IT-Hantverkarna som just offentliggjorts.

För Dustins del har de länge varit på jakt efter att kunna komplettera sina produkter med ett tjänsteerbjudande.

– Vi har jobbat på att utöka vårt utbud och just tjänster har legat högt upp på listan. Tillsammans har vi ett starkt erbjudande och passar bra ihop. Båda riktar vi oss mot mindre och medelstora bolag och är entreprenörsdrivna, säger Dustins tillförordnande vd Johan Karlsson.

Enligt Göran Hjelte har IT-Hantverkarna ”uppvaktats” en längre tid av flera olika bolag. Att valet föll på just Dustin beror framförallt på att det handlar om en tillväxtaffär. Hur mycket affären är värd vill parterna däremot inte avslöja.

– Det här är ingen sammanslagning där besparingar ska göras, utan tanken är att vi ska skapa tillväxt.

Hur kommer IT-Hantverkarnas medarbetare märka av det här?
– Framförallt genom att vi får fler kunder och kan växa. Annars blir det ingen större skillnad. Troligtvis kommer alla få fler arbetskamrater över tid.

IT-Hantverkarna ingår numera i Dustin-koncernen, men kommer fortsätta att verka under sitt eget varumärke.

Fakta

  • Har 300 anställda
  • Omsatte 230 miljoner kronor 2011
  • Har sitt huvudsäte i Linköping och verksamhet på 39 orter