IT24 har tidigare skrivit om att skaparna av spelet Angry Birds, finska Rovio, ska slå rot i Stockholm. Nu är det klart vem som kommer att basa över det nya kontoret, som slår upp portarna idag.

Det blir Oskar Burman, en veteran inom spelindustrin med mer än 15 år bakom sig, bland annat som chef för EAs Easy Studios, är mannen som ska få fåglarna att flyga i Stockholm.

– Rovio imponerade på mig redan från början, med deras sätt att tänka och besluta stort. Där andra spelföretag är nöjda med att bygga ett framgångsrikt spel, så bygger Rovio en 360 graders upplevelse, där själva spelet bara är en början. Jag ser väldigt mycket fram emot att leda Rovios första utvecklingsstudio utanför Finland, och under de kommande åren skapa fantastiska upplevelser för folk över hela världen, säger han om sitt nya uppdrag.

Oskar Burman började i spelbranschen på 1990-talet. Han var bland annat med och grundade UDS och även varit studio manager på Avalanche Studios. Han kommer alltså närmast från rollen som vd på EA-ägda Easy. Dessutom sitter han med i styrelsen för Dataspelsbranschen.

– Oskars erfarenhet, visioner och meriter talar för sig själv. Vi är mycket nöjda över att välkomna Oskar till vår flock och ser fram emot att bygga en kreativ utvecklingsstudio i Stockholm under hans ledarskap, säger Petri Järvilehto, EVP of Games på Rovio.