Det nya kapitalet kommer att fortsätta finansiera den fortsatta utvecklingen och lanseringen av företagets molntjänster världen över, och särskilt Apicas storsatsning på den amerikanska marknaden.

De fyra riskkapitalbolag som valt att satsa pengar på Apica är SEB Venture Capital, Industrifonden, Almi Invest och KTH Chalmers Capital.

Det är SEB Venture Capital som står för större delen av kapitalet och som nu också blir ny delägare i Apica. Industrifonden, Almi Invest och KTH Chalmers Capital är sedan tidigare delägare i Apica och gör nya tilläggsinvesteringar för att behålla sina respektive ägarandelar.

– Vi är väldigt glada över att få in SEB Venture Capital som ny delägare. Vi har nu fyra kapitalstarka och kunniga investerare som kan hjälpa oss i vår globala expansion. Våra molntjänster ligger i absolut framkant internationellt och vi ser en ypperlig möjlighet att befästa och stärka vår ledande position med detta kapitaltillskott, säger Apicas vd Sven Hammar.

Apica grundades 2005 och har vuxit snabbt och tagit en stark ställning på den svenska marknaden för last- och prestandatester.

Företaget har huvudkontor i Stockholm och kontor i Storbritannien och USA. Bland kunderna finns företag som Apoteket, SMHI, TV4, Avanza Bank,Thomas Cook och SAS.

– Apica är ett välskött företag som verkar på en global marknad och i stark tillväxt. Med erfarna entreprenörer i ledningen och ett starkt sortiment av molntjänster ser vi mycket positivt på Apicas framtid, säger Patrik Westerberg, senior investeringschef på SEB Venture Capital.