Nexus senaste förvärv är en del i bolagets strategiska tillväxtplan, där målet är att bli världsledande på säkra identitets- och åtkomstlösningar för både access till it och lokaler.

Med PAS Card-förvärvet siktar man på att bli störst i världen på att säkert komma in i it-system, identifiera sig på nätet och öppna olika lokaler med samma kort, dosa eller mobil.

– Vi siktar på en kraftig omsättningsökning och kommer att fortsätta förvärva bolag i den mån det stärker vår strategi. Vi är redan bland de bästa i världen på logisk access, nu skall vi bli nummer 1 i världen på kombinationen fysisk och logisk säkerhet, säger Peter Gille, koncernchef på Nexus.

PAS Card ingår sedan 24 augusti i Nexus-koncernen. Det förvärvade bolaget har 50 medarbetare och är Nexus tredje företagsköp på några månader. Nexuskoncernen har idag totalt 160 anställda och en kvarts miljard i omsättning.

– Idag har företagen tre-fyra olika system med olika typer av accessmedier, såsom plastkort, dosor, datafiler och lösenord, som ger medarbetarna åtkomst till dörrar, datorer och information. Många lägger ned stora resurser på att hantera alla dessa system, till exempel för att lägga in nya medarbetare och ta bort dem som slutar i alla olika accessystem, säger Peter Gille.

Svenska PAS Card grundades 2006 och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget fortsätter att fungera som en självständig enhet inom Nexus, där PAS Cards tidigare ägare jobbar kvar i bolaget.

– Gemensamt kan vi erbjuda både befintliga och nya kunder innovativa och effektiva lösningar och ta ledarpositionen på den globala marknaden, säger Freddie Parrman, vd för PAS Card.