Det nya avtalet innebär en viktigt strategisk affär för Accure och konkurrensfördelar när det gäller Pulsen.

– Tidigare har vi inte kunnat jobba med dokumenthantering åt våra kunder som använder affärssytemet M3, men det kan vi nu, säger Lars Åberg, ansvarig för driften av affärssystem på Pulsen.

– Det här samarbetet är en viktig affär för oss samtidigt som det också hjälper Pulsen att lyfta, säger Claes Arkhult, storkundsansvarig på Accure.

Först ut att dra nytta av Accures och Pulsen samarbete är två pilotkunder som använder Pulsens eget affärssystem Harmoney.

Men Pulsen ser avtalet som något som kommer att locka fler kunder eftersom man tidigare inte kunna leverera lösningar kring dokumenthantering och utskrift till företag med Movex/M3 och att man därför ser ett helt nytt segment öppna sig.

– Våra M3-kunder har hittills skött sina utskrifter själva via Lawsons Streamserve. Det har varit för krångligt att outsourca, men det är det inte längre, säger Lars Åberg på Pulsen.

Accure utvecklar applikationer för affärssystem Movex/M3 medan Pulsen bland annat verksamhetsutvecklat, ansvarar för it-driften av affärskritiska it-system och sköter e-handel åt flera stora företag och många av Sveriges kommuner.