Ownit, som levererar helhetslösningar för bredband, tv och telefoni, så kallad triple play, har idag 53 anställda och runt 65 000 kunder i Sverige. Bolagets huvudkontor ligger vid Telefonplan i Stockholm.

Nu slukas bolaget av Telenor, som sedan tidigare har aviserat en satsning på fiberbredband och triple play. Det meddelar Telenor Sverige i dag.

– Ownit har en komplett portfölj, starka kundrelationer och har uppvisat en stark kundtillväxt. I och med förvärvet av Ownit flyttar vi fram vår position inom fiber och triple play och kompletterar vårt bredbandserbjudande på ett utmärkt sätt, säger Mats Lundquist, chef för bredbands- och tv-tjänster på Telenor Sverige.

I juni drog svenska Telenor igång ett särskilt affärsområde för bredbands- och tv-tjänster. Innan sommaren förvärvades Open Net och nu följer alltså Ownit.

– Det här är ett viktigt område för oss. Ownit är ett väldigt fint bolag, som har utvecklats fantastiskt de senaste åren. Vi ser en intressant marknad på bredband via fiber, och vi vill utmana Telia, och Com Hem, och se till att marknaden får ett tredje alternativ, säger Mats Lundquist.

Vad händer med Ownit framöver, kommer de att fortsätta som ett eget bolag?

– Nej, inte som ett eget bolag, men de fortsätter som en egen enhet under varumärket Ownit, med fokus på de kunder och kundsegment de har jobbat med sedan tidigare.

Vad betalar ni?

– Det kommenterar vi inte. Köpeskillingen är konfidentiell.

I Telenors affärsområde för bredbands- och tv-tjänster ingår också Bredbandsbolaget, Glocalnet, Canal Digital Kabel-TV, samt kommunikationsoperatören Open Universe, som nyligen förstärktes genom förvärvet av Open Net.

– Vi på Ownit är mycket stolta över den position som vi tagit på marknaden och vi ser nu fram emot att fortsätta växa som en del av Telenor. Genom Telenor Sverige får vi tillgång till resurser i form av infrastruktur och utveckling vilket skapar bättre förutsättningar att möta kundernas efterfrågan på tjänster i framtiden, säger Stefan Tengvall, vd på Ownit.