Neddragningarna kommer ungefär en månad efter att affären mellan kanadensiska CGI och Logica blev klar.

– Det stämmer. Neddragningarna berör 350-400 tjänster i Sverige. Vi har informerat fackliga representanter - och målet är att informera de berörda i november, säger presschefen på Logica Åsa Thoft.

Enligt Thoft kommer de berörda "i möjlig mån" erbjudas andra jobb på bolaget. Skälet till neddragningarna är den skakiga marknaden just nu.

– Vi har en stark orderingång, men samtidigt är det ekonomiska läget osäkert och vi måste anpassa oss efter det, och effektivisera verksamheten.

Det här är det andra stora varslet på kort tid för Logica. I december förra året varslade Logica 1300 personer om avsked, varav runt 300 i Sverige.

Nye vd:n Björn Ivroth gick på i augusti i samband med att CGI-affären blev klar. Då svarade han så här på frågan om eventuell övertalighet och nya neddragningar på Logica:

– Som ett resultat av fusionen blir det egentligen ingen övertalighet alls, sa han i en intervju med IT24. Sådant uppstår mer av att efterfrågan minskar. Det här blir snarare tvärtom. Vi blir starkare och mer konkurrenskraftiga.

Logica är i dag 5150 anställda i Sverige.