Expertkedjan må ha lämnat Sverige, men i vårt västra grannland rustar bolaget för fullt.

IT24 har tidigare skrivit om Ronny Blomseth, tidigare koncernchef för Elkjøp, som valde att gå till Experts nya ägare Dolphin Invest, med XXL-grundaren Øivind Tiedemandsen i spetsen. Nu är det klart vad Ronny Blomseth ska göra. Han kommer framöver att vara operativ chef på Expert.

Och han är inte den enda som tar klivet från Elkjøp till Expert. Anders Nilsen, som tidigare var vd på Elgiganten i Sverige, lämnar nu Elkjøp för att istället axla rollen som Experts Norge-vd.

Mikkel Alme från inköpssidan samt Per Øyvind Sørsveen, som varit försäljningschef och kundnöjdhetsansvarig på Elkjøp, har också valt att ta klivet över till Expert.

– De har sökt sig hit. Vi ville ha lite styrka i Experts organisation och jag behöver många duktiga retailpersoner i bolaget, säger Experts koncernchef Lars Christensen om sina nyförvärv och om den nya satsningen.

Så ni går all in i Norge nu?
– Ja, vi går all in i Norge och i Danmark och i Finland.

Hur ser ni på Sverige?
– Förhoppningsvis kommer vi tillbaka till Sverige någon gång. Det svider oerhört mycket att vi behövde dra oss ur den svenska marknaden.

Det står också klart att Experts tidigare Sverige-vd Magne Solberg kommer att lämna Expert.

– Just nu hjälper han konkursförvaltaren, men därefter kommer han att hitta något utanför Expert. Jag är övertygad om att han hittar ett nytt jobb snabbt, säger Lars Christensen.

Anders Nilsen ersätter Lars Tendal som lämnar Expert.